Ako vybrať ten pravý radiátor do kúpeľne

Najprv si musíte ujasniť, ako budete radiátor využívať. Pokiaľ je kúpeľňa vyhrievaná podlahovým kúrením a radiátor budete používať len na sušenie uterákov, nemusíte sa zaujímať o jeho tepelný výkon. V prípade, že bude používaný k vykurovaniu kúpeľne, musí mať radiátor potrebný výkon a výkonu odpovedajúcu veľkosť.

Vhodný tepelný výkon, by Vám mal u nového, alebo rekonštruovaného objektu navrhnúť projektant. Môžete si ho ale približne vypočítať aj sami tak, že objem v m3 /dĺžka x šírka x výška/ vynásobte pri novostavbe koeficientom 40 a u starších stavieb koeficientom 50. Výsledná suma bude predstavovať hodnotu potrebného výkonu vo wattoch. Následne je potrebné vybrať vhodný rozmer podľa počtu osôb v domácnosti, ktorý umožňuje vešanie malých a veľkých osušiek tak, aby boli všetky rýchlo suché, príjemne nahriate a nikde sa nevhodne nepovaľovali.

Dvojčlenná domácnosť si vystačí s radiátorom vo výške 100 až 120cm. Štvorčlenná rodina však už potrebuje typ s výškou okolo 150 až 180cm. Podľa šírky najčastejšie používaných uterákov, je väčšinou vhodná šírka radiátora 60cm.

Dôležitým hľadiskom pri výbere je taktiež uvažovaný spôsobom vykurovania. Na výber sú teplovodné radiátory, ktoré sa napájajú na centrálne teplovodné sústavy, kombinované typy, ktoré sú pripojené na sústavu, ale dajú sa vybaviť elektrickou vykurovacou tyčou, ktorá umožňuje samostatné elektrické vykurovanie. Z hľadiska inštalácie je najjednoduchší tretí typ, ktorý predstavuje iba elektrické radiátory. Sú stabilne naplnené tepelným médiom pripájajú sa zástrčkou, alebo napevno do elektrickej siete.

Pred nákupom radiátora si overte rýchlosť dodávky. Prípadne, že si neplánujete kúpeľňu v dostatočnom predstihu, môžete sa dostať do situácie, že budete musieť vyberať len z typov, ktoré sú rýchlo k dodaniu. 

Značky Zehnder, Brem, Pmh ponúkajú široký výber kúpeľňových radiátorov rôznych rzomerov, dizajnov a farebných prevedení.

Nemôžete nájsť to, čo hľadáte? Radi Vám pomôžeme na tel. čísle +421 903 773 931, alebo nám pošlite email na eshop@keramikags.sk
Za účelom analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.