Závesné WC a jeho výhody

Okrem elegantného dizajnu a nádychu moderného štýlu má závesné WC oproti tomu klasickému mnoho výhod. Ktoré sú to sa dozviete v našom článku.

Elegantný vzhľad

V prípade závesného WC sú splachovacia nádržka a prívod vody skryté v stene. Závesné WC má voľný priestor pod misou. Toto riešenie pôsobí odľahčene a dáva pocit väčšieho a voľnješieho priestoru.


Dizajn

Po zabudovaní splachovacieho systému ostane jediným viditeľným prvkom splachovania tlačidlo. Stena, v ktorej je zabudovaný nosný prvok, zaberá práve toľko miesta ako obyčajná nástenná splachovacia nádržka. Naopak, predstena ktorá skrýva technické inštalácie poskytuje praktické odkladacie miesto.


Splachovanie a napúšťanie nádržky je tichšie

Splachovanie a napúšťanie nádržky je tichšie, pretože nádržka je zabudovaná v stene. Výška montáže WC misy je nastaviteľná. Vyšší alebo menej pohybliví ľudia isto ocenia WC misu upevnenú o pár centimetrov vyššie - tak sa lepšie sadá a najmä vstáva.


Ľahšie sa udržuje v čistote

Pod zavesenou WC misou sa dobre stiera podlaha. Závesné WC je kompaktnejšie a zvyčajne nemá rôzne zákutia, kde by sa mohli usadzovať nečistoty. Je praktickejšie a hygienickejšie.


Servis

Slachovacie systémy Geberit sú mimoriadne kvalitné a spoľahlivé. Pokiaľ by napriek tomu bolo nutné vykonať servisný zákrok na ventile vnútri nádržky, nemusíte kvôli tomu nič búrať. Jednoducho snímete tlačidlo splachovania a otvorom, ktorý sa pod ním skrýva, sa dá ventil vymeniť.


WC v panelovom dome

Závesné WC je možné inštalovať aj v panelovom dome s bytovým jadrom. Na tento účel slúži montážny prvok Duofix Special, ktorý sa nemontuje do zadnej steny, ale je namontovaný do podlahy a bočných stien. Takto sa dá jednoducho nainštalovať pred šachtou so stúpačkami a rozvodmi.


Odsávanie zápachov

Náročnejší používatelia určite ocenia systém DuoFresh, ktorý odsáva zápachy priamo z toaletnej misy. Odsávaný vzduch prechádza cez uhlíkový filter, kde sa prečistí a vracia sa späť do priestoru. K fungovaniu systému nepotrebujete napájanie na vzduchotechnické zariadenie. Jediné, čo potrebujete je napojenie do elektrickej siete.